Mukadimah

Hasil dari penulisan puisi dan rancangan hendak menghasilkan buku pertama saya, tergerak hendak melagukan puisi-puisi tersebut di dalam bentuk lagu dan melodi; melihatkan anak-anak saya lebih teruja mendengar lagu dari membaca lalu terhasillah album ini yang mengandungi lagu-lagu puisi ketuhanan, nasyid, motivasi dan nasihat.

Saya mengumpamakan album ini bagaikan 'sebuah buku yang boleh didengar' kerana sebagai seorang yang bukan dilahirkan sebagai penyanyi dan pemuzik, maka sudah tentulah pertolongan dari Allah yang boleh menyebabkan album ini dapat disiapkan. Alhamdulillah.

Album ini bukanlah tujuan utamanya untuk dijual; oleh itu saya izinkan sesiapa yang berminat utk mendengar dan meng'download' lagu-lagu ini ke dalam PC mereka; adalah dialu-alukan. Sekiranya ada yang berminat ingin mendapatkan CD yang lengkap bersama cover, tentulah sedikit kos akan diperlukan untuk menyalin CD dari komputer 'home studio' saya serta penghantaran.

Monday, April 11, 2016

Ada lagi ke yg nak baca blog?

Assalamualaikum WBT!
6 tahun yang panjang saya tak menulis di blog ini. Kekangan masa dan tumpuan adalah alasan yang paling mudah dan tepat. Jalan Cahaya saya terus menerjah ruang-ruang kosong tanpa sempadan terutama menerobos sukma-sukma seni kreatif dari bahan-bahan musik dan audio serta video yang berkonsep dan berteraskan Islam.

Maka lahirlah Loonaq Records dan kemudiannya IslamicTunes.net, suatu jangkamasa yang panjang untuk dihabiskan dengan pelbagai pengalaman baru dan unik, ada manis dan ada pahit, ada pahit, ada masin, ada sedap, ada hanyir dan pelbagai rasa lagi.

2022 - blog saya yang masih aktif adalah:-

Dari mana datangnya RASA?

No comments: